faktapankki

FAKTA-AIHEET

Perustietoja

Näkökulma

Muut toiminnot

www.kihu.fi
www.noc.fi

Tervetuloa


Huippu-urheilun Faktapankkia ei tällä hetkellä aktiivisesti ylläpidetä resurssien vähyyden vuoksi.

Tervetuloa huippu-urheilun faktapankin käyttäjäksi!

Huippu-urheilun faktapankin tarkoituksena on välittää asianmukaista tietoa huippu-urheilusta. Tieto on suunnattu esimerkiksi median edustajille, yhteiskunnallisille päätöksentekijöille ja urheiluelämän vaikuttajille. Huippu-urheilun faktapankissa tietoa on havainnollistettu taulukoin ja kuvioin. Faktapankista saatuja tietoja ja kuvioita voi kukin vapaasti käyttää tarvitsemallaan tavalla, mainiten lähteen: Huippu-urheilun faktapankki, www.kihu.fi/faktapankki/

Huippu-urheilun faktapankki sisältää tällä hetkellä 127 erilaista faktaa. Faktat on jaettu teemoihin, jotka näet sivun vasemmassa laidassa. Faktapankin lähteinä on käytetty esimerkiksi eri tahojen tutkimuksia, toimintakertomuksia, lehtikirjoituksia tai www-sivuja. Lähteet ovat eritasoisia, joten faktapankin käyttäjän on itse arvioitava, vastaako tieto hänen kriteereitään.

Huippu-urheilun faktapankki on toteutettu Olympiakomitean ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen, KIHU:n yhteisprojektina. Projektin rahoituksesta vastaa suurimmalta osin opetusministeriö.

Anna palautetta -osion kautta toivotaan kommentteja faktoista ja uusia ideoita fakta-aiheiksi. Tilauksesta voidaan myös tuottaa yksittäisiä faktoja laajempia selvityksiä. Näissä asioissa voit ottaa yhteyttä KIHU:n tutkijoihin.

Uusimmat faktat

SM-liigapelaaja tienaa keskimäärin yli nelinkertaisesti Veikkausliigapelaajan nähden   (Päivitetty: 2012-02-28 12:53:57)

Kaudella 2010-2011 SM-liigapelaajan keskimääräinen kuukausiansio oli 6 833 euroa. Veikkausliigapelaaja ansaitsi vuonna 2011 kuukaudessa keskimäärin ainoastaan 1 603 euroa luontoisetuineen.

Lajiliittojen toiminta-avustukset kasvavat vuosittain   (Päivitetty: 2012-01-18 10:47:57)

Opetus- ja kulttuuriministeriön veikkausvoittovaroista maksamat lajiliittojen toiminta-avustukset ovat kasvaneet vuosittain koko 2000-luvun ajan. Yli miljoonan euron avustukset maksettiin vuonna 2012 Palloliitolle, Voimisteluliitolle, Jääkiekkoliitolle, Hiihtoliitolle ja Urheiluliitolle.

Jääkiekon MM-kisat hallitsevat 2000-luvun katsotuimpien urheilulähetysten listaa   (Päivitetty: 2011-06-10 14:52:06)

2000-luvun 20 katsotuimman urheiluohjelman joukossa on seitsemän Suomen jääkiekkomaajoukkueen ottelua lajin MM-kisoista ja neljä lähetystä formuloista. Lisäksi listalla on lähetyksiä talviolympialaisista, hiihdon MM-kisoista sekä mäkihypyn maailmancupista.